niedziela, 12 czerwca 2011

Masło bananowo - kokosowe





Dzisiaj pokusiłam się na słodkie masełko bananowo - kokosowe. Idealnie  pasuje  do  ciast  i ciastek,  do  muffinek  i  do  chałki.     My lubimy je zwłaszcza w połączeniu z lodami waniliowymi :) Kremowe i delikatne, aromatyczne i maślane z wyraźnym akcentem kokosu.


Składniki:
  • 3 mocno dojrzałe banany
  • 1/2 kostki masła
  • 3 łyżki wiórek kokosowych

Przygotowanie:
Banany zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozpuścić na patelni, dodać banany i wiórki kokosowe - chwile przesmażyć. Gotowe masełko przełożyć do słoiczka i zostawić do ostygnięcia. 




Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Fajny, prosty przepis - ale jaki efekt! :) musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń